Pohostinství & gastronomie 1
  • 32316099776.png
  • 32316099776.1.JPG
  • 32316099776.2.JPG
  • 32316099776.3.JPG
  • 32316099776.4.JPG
    +5
0,0 (
x)
Dotazy (
)

Pohostinství & gastronomie 1

239 Kčs DPH
Skladem 5 ks 


EAN kód9788075637734
SEVT kód32316099776
VýrobceTAKTIK

Popis


V souladu s RVP

Publikace je rozdělena do šesti tematických celků, které se věnují klíčovým aspektům výživy. Studenti se seznámí s významem živin a doprovodných látek v potravinách, jejich přínosem pro zdraví i pro přípravu pokrmů. Důraz je kladen také na bezpečnost potravin a hygienická pravidla, která jsou pro gastronomii nezbytná.

Učebnice se zaměřuje na význam živin, jejich vliv na zdraví i přípravu pokrmů, bezpečnost potravin a základní hygienická pravidla. Najdete zde také kapitoly o ovoci, zelenině, houbách, obilninách, kávě, čaji, koření a bylinkách.

Nechybí ani aktuální trendy ve stravování, jako je veganská a vegetariánská výživa, a témata spojená s udržitelností a dopadem potravin na zdraví a životní prostředí. Text doplňují zajímavosti a piktogramy pro snadnou orientaci.

CO VŠE SE DOZVÍTE?

  • Ochrana zdraví: 1. Kažení potravin; 2. Mikroby; 3. Potravinové infekce a otravy; 4. Uchovávání a zhodnocování potravin;
  • Strava pro zdravý životní styl: 1. Úvod; 2. Sacharidy; 3. Lipidy; 4. Proteiny (bílkoviny); 5. Vitamíny a minerály; 6. Doprovodné látky; 7. Voda
  • Potraviny rostlinného původu a houby: 1. Ovoce; 2. Zelenina; 3. Brambory; 4. Lusková zelenina; 5. Houby; 6. Vegetariánské a alternativní potraviny
  • Obilniny a mlýnské výrobky: 1. Obilniny a mlýnské výrobky; 2. Olejnatá semena a další zrna; 3. Rýže; 4. Pečivo a pekárenské výrobky; 5. Těstoviny
  • Potraviny s obsahem éterických olejů a alkaloidů: 1. Bylinky; 2. Koření; 3. Káva; 4. Čaj; 5. Kakao; 6. Čokoláda
  • Dochucovadla a kypřící prostředky: 1. Slazení pokrmů – sladidla; 2. Vědomé dodávání hořkých tónů; 3. Vědomé dokyselování pokrmů; 4. Solení pokrmů; 5. Umami – aby byl pokrm chutnější; 6. Přiostřování jídla; 7. Kypření test a hmot

Základní parametry

Formát publikaceA4
ISBN publikace978-80-7563-773-4
Počet stran publikace180
Rok vydání publikace2024