Tečkování a čárkování je nejen zábava, ale i nácvik psaní.

Vodové a temperové barvy PRIMO v lahvičkách s hrotem zaručí úspěch jak u malých, tak velkých malířů. Jasné brilantní pigmenty a jednoduchá aplikace bez štětců umožní pracovat rychle a kdekoliv. Barevný základ obrázku malujeme vodovými barvami PRIMO. Po důkladném zaschnutí nanášíme obrysy, tečky a čárky pomocí tempery v lahvičkách s tenkým hrotem.

Co budeme potřebovat:
Hadi v ETNO stylu



1. Na karton vodovkami namalujeme tvar hada.



2. Pomocí tempery v lahvičkách s tenkým hrotem na těle hada nakreslíme čárky a tečky podle vlastní představy. Obtáhneme tvar hada černou nebo jinou barvou a necháme zaschnout. Nakonec vystřihneme.

 

Mandala bez předkreslování



1. Na papírový talíř pomocí vodových barev a měkkého plochého štětce namalujeme různobarevné kruhy. Postupujeme od středu k okrajům.

 

2. Za pomoci tempery v lahvičkách s tenkým hrotem nakreslíme vzor mandaly podle vlastních představ. Použijeme několik barevných odstínů.



Tip: Při vytváření vícebarevných vrstev je nutné nechat spodní zcela vyschnout a pak teprve pokračovat.

Malované perníky



1. Nakreslíme nebo obtáhneme vykrajovátka na perníčky tužkou. Tvary vymalujeme vodovkami. Následně odzobíme ,,perníčky" bílou temperou v lahvičce.



Vlnky a máky jednoduše a rychle



1. Jednoduchý trik, jak namalovat vlny nebo kytky pomocí temperové barvy v lahvičkách. Použijeme štětec, kterým nanesenou konturu lehce rozetřeme směrem dolů.